RÓKAHEGY FALRAJZOK
Jelentkezés a Rókahegyi SE-be
A RÓKAHEGYI SE RÓKAHEGYI FALRAJZAIRÓL

"Nittről nittre…"

Így készültek a Rókahegyi SE Rókahegyi falrajzai:
A lehető legnagyobb pontosság és a hibák, félrerajzolások elkerülése érdekében a nagyfelbontású fotokon a falba elhelyezett biztosítási pontokat - nitteket sárga körrel, standokat sárga téglalappal - jelöltük meg. Így kerültek fel az utakban lévő biztosítási pontok jeleit összekötve piros és kék vonallal maguk az utak a fotókra. Az utak felett a fotokra írva olvasható az adott út neve. Az út UIAA nehézsége az út neve után írva római számmal. Jelenleg az összes Rókahegyi út ilyen típusú falrajzának elkészítése folyamatban van. Rövidesen elérhetőek lesznek ezen az oldalon. Folyamatosan bővítjük falrajz tárunkat, a teljes Rókahegyi falrajz gyűjteményünk elkészültéig. Kérjük, ha megjegyzésetek, észrevételetek van falrajzgyűjteményünkkel kapcsolatban, akkor azt a hegyitura@yahoo.com e-mail címre küldjétek.
A különböző falrészek falrajzai néha még hiányosan kerülnek fel. Kérjük, legyetek türelemmel. Folyamatosan pótoljuk a hiányokat, gyűjtjük az információkat, de ez néha időigényes feladat. A falrajzokra az utak építői által adott eredeti nevek kerülnek fel.
Tervezzük az utak, falak pontos hosszának, magasságának lemérését. Ezeket az infokat is folyamatosan felvisszük a falrajzokra.

Rókahegyi Falrajz gyűjteményünkben jelenleg nittről nittre feltérképezett utak száma: 38.

Jó mászást kívánunk Rókahegyen!
Rókahegyi SE
RÓKAHEGY PANORÁMA

Rókahegyi panorámakép: a különböző falak egymáshoz képesti elhelyezkedésével.
(677kb a kép, lassan töltödhet be!)
NAGY FAL

Rókahegy: Nagy Fal (1,2MB)
KISFAL

Rókahegy: Kisfal (1,2MB)
KRISTÁLYOS

Rókahegy: Kristályos (1MB)
BEVÁGÁS; RÓKA FAL

Rókahegy: Bevágás; Róka fal (1MB)
KIS TÁBLA

Rókahegy: Kis Tábla (782kb)
OKTATÓFAL

Rókahegy: Oktatófal (799kb)
BEJÁRATI TORONY

Rókahegy:
Bejárati torony
2.kép (699kb)
RÓKAHEGYI SE ALAPFOKÚ SZIKLAMÁSZÓ TANFOLYAMA HORVÁTORSZÁGBAN

A mediterrán világ Magyarországhoz legközelebbi napsütötte mészkő szikláin tartja alapfokú sziklamászó tanfolyamát a Rókahegyi SE. Sport- és klasszikus utakat mászunk, 1-10 kötélhosszasakat a méltán legnépszerűbb horvát sziklamászó helyen, Paklenicában. Közben a szükséges ismereteket elsajátítod a standépítésről, az ereszkedésről, a társbiztosításról, köztes elhelyezésről, csomókról, stb. A sziklák a tengerparttól néhány, Budapesttől pedig 600km-re találhatók.
Alapfokú sziklamászó tanfolyam Paklenica, Rókahegyi SE
RÓKAHEGYI SE ALAPFOKÚ SZIKLAMÁSZÓ TANFOLYAMA AUSZTRIÁBAN

Az aki Magyarországon szikláit kissé megúnva valami komolyabb helyet keres, biztos lehet benne, előbb utóbb Hohe Wand sziklái alatt találja magát. Majd 1000!!! sziklamászó út kúszik fel a néhol 200m magas falak tetejére, melyek 20km szélességben terülnek el. Ráadásul Budapesttől csak 300km-re :-) Itt is tartunk alapfokú sziklamászó tanfolyamot, hiszen Hohe Wand adottságai miatt ideális hely az oly fontos alaptudás elsajátítására.
Alapfokú sziklamászó tanfolyam Hohe Wand, Rókahegyi SE
RÓKAHEGYI SE ALAPFOKÚ SZIKLAMÁSZÓ TANFOLYAMA OLASZORSZÁGBAN

Személyes kedvencük itt az Egyesületnél az európai sziklamászó paradicsomok közül az olaszországi Arco és környéke. A Sarca-folyó völgyében sportmászó utak találhatók megszámlalhatatlan mennyiségben. Akár 1000m-es falmagasság sem ritka. Persze az alapfokú sziklamászó tanfolyamunkon nem ezeket foglyuk mászni :-) Megelégedünk a kisebb falakon húzodó könnyebb utakkal. Mivel ezekből sincs hiány, itt sajátíthatod el a sziklamászás ismereteit. Garantálom, még visszatérsz ide a tanfolyam után is egy-egy remek mászó túrára.
Alapfokú sziklamászó tanfolyam Garda-tó, Rókahegyi SE
RÓKAHEGYI SE ALAPFOKÚ SZIKLAMÁSZÓ TANFOLYAMA MAGYARORSZÁGON

Magyarországon a sziklamászás természetes és mesterséges sziklaképződényeken lehetséges. Hegységeinkben a természetes szikla tornyokon, bordákon, falakon. A régi felhagyott kőbányákban pedig a bányászat során mesterségesen kialakult sziklafalakon. A magyarországi Egyesületi alapfokú sziklamászó tanfolyamainkon általában mászunk mindkét tipusu mászóiskolában: Rókahegyen :-) Oszolyon, Várgesztesen, Kis-Csókakőn, Csókakőn, Bajóton.
Alapfokú sziklamászó tanfolyam Magyarországon, Rókahegyi SE