RÓKAHEGYI SE MÁSZÓENGEDÉLYEI

LÁBATLANI BERSEK-HEGY
REWICZKY-KŐFEJTŐ
NYERGESÚJFALUI HAJDÚUGRATÓ
BETEKINTS-VÖLGY (VESZPRÉM) (N47,053595 E17,525395)
FENYŐFŐI PÁPALÁTÓ-KŐ

SZABADON MÁSZHATÓ SZIKLÁK, MIVEL NEM TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETEN HELYEZKEDNEK EL: MÁSZÓENGEDÉLY VAGYIS REGISZTRÁLT TAGSÁG MÁSZÓENGEDÉLYES SZERVEZETBE NEM SZÜKSÉGES A FENTI 7 SZIKLAMÁSZÓHELYRE 100 FŐT MEG NEM HALADÓ KÖZÖSSÉGI ESEMÉNYEKEN.

Fontos! Olvasd el!

Sokan kérdezik: mi az a mászóengedély és miért kell? Röviden: Magyarországon a természetvédelmi területeken a sziklamászás természetvédelmi engedélyköteles tevékenység! A természetvédelmi engedélyeket a mászótevékenységre általában egyesületek vagy országos hatáskörű szervezetek szerzik be a természetvédelmi hatóságoktól tagjaik számára. Az egyesületek és szervezetek által beszerzett természetvédelmi engedélyek csak az adott egyesület vagy szervezet tagjaira érvényesek.
Minden regisztrált tagunkat kérünk, a mászásaitok előtt alaposan tanulmányozzátok át a lenti linken található mászóengedélyeket, úgyanis további részletes szabályozásokat tartalmazhatnak. Mászótevékenységetek során tartsátok be a természetvédelmi hatóság mászóengedélyeinkben foglalt szabályait. A mászóengedélyeink csak a kérelmező, vagyis az MHSSZ tagszervezetei, pl. a Rókahegyi SE regisztrált tagjaira vonatkoznak. A Rókahegyi SE regisztrált tagságot természetvédelmi járőri vagy más hatósági ellenőrzéskor MHSSZ/RSZHSE tagsági kártyaddal igazolhatod, ezért tagsági kártyádat mászásaid során mindig tartsd magadnál. Minden regisztrált tagunkat kérünk, hogy a természetvédelmi területeken járva, mászva tartsátok be a szabályokat, korlátozásokat, hogy elkerüljük a természetvédelmi szabályok megsértését esetlegesen követő szigorításokat, melyek lehetnek akár teljes területi tiltások is! Óvjátok környezetünk élő és élettelen részeit hogy a következő generációk is hasonló vagy még szebb környezetben élvezhessék szerett sportunkat a sziklamászást!

A Rókahegyi SE regisztrált tagjai a következő sziklamászó helyeken mászhatnak tagsági kártyájuk birtokában.

Az alábbi MHSSZ (Magyar Hegy és Sportmászó Szövetség) weboldalon találhatóak a mászóiskolák (és a vonatkozó engedélyek), mely mászóhelyeken az RSZHSE regisztrált tagjai is mászhatnak MHSSZ/RSZHSE tagsági kártyájuk birtokában.

Magyarország mászóiskolái